Hoe werkt vermogensbelasting op spaargeld in andere EU lidstaten. Bekijk hieronder voorbeelden en voorkom dat u dubbele belasting moet betalen.

Indien u spaart in het buitenland dient u over uw inkomsten belasting te betalen in Nederland. Echter bij uitbetaling wordt in het land van herkomst vaak ook belasting geheven. Dit is de lokale belasting ook wel bronbelasting genoemd.

Gelukkig is dit onderling geregeld door een verdrag tussen Nederland en de overige lidstaten. U dient hiervoor tijdig een formulier verlagen van bronbelasting in te vullen en op te sturen naar de belastingdienst in Nederland.

Uw spaargeld staat in:

Estland

De bronbelasting in Estland op spaartegoeden is 10%. Uw verlaagt de belasting naar 0% via dit formulier van de belastingdienst.

Tsjechie

De bronbelasting in Tsjechie op spaartegoeden is 15%. Uw verlaagt de belasting naar 0%. Als fiscaal inwoner van Nederland kunt u gemakkelijk volledige vrijstelling van bronbelasting krijgen. Savedo informeert u tijdig en ondersteunt u bij de aanvraag van de vrijstelling.

Portugal

Als u belastingplichtig bent in Nederland kunt u Portugese bronbelasting verminderen van 28% naar 10%. De in Portugal betaalde bronbelasting kunt u in beginsel verrekenen met uw in Nederland te betalen belasting over Box 3. Savedo informeert u tijdig en ondersteunt u bij de vermindering.

Kroatie

De bronbelasting in Kroatie op spaartegoeden is 12%. Uw verlaagt de belasting naar 0% via dit formulier van de belastingdienst.