Spaarrentes in Polen

 

  • Spaarrentes tot 0,20% p.j.
  • Spaar al vanaf een inleg van € 5.000
  • Kosteloos online deposito’s aanvragen en beheren via één account

 

Hoogste spaarrente » Sparen in het buitenland » Sparen in Polen

Ben je op zoek naar een hogere spaarrente in het buitenland? Dan is Polen helemaal zo gek nog niet. Toch heb je waarschijnlijk nog een aantal vragen voordat je jouw geld in Polen opzijzet. Vind in dit artikel een antwoord op:

Polen heeft een sterke en diverse economie. In de afgelopen jaren, is Polen zelfs uitgegroeid tot een drijvende volkseconomie en de grootste economie van alle voormalige Oostbloklanden.

Is sparen in Polen veilig?

Je kunt veilig sparen in Polen. Het is wel belangrijk, om goed na te lopen of jouw bank of spaarrekening aan de volgende eisen voldoet.

  • Depositogarantiestelsel?

Een veilige bank is aangesloten bij het Poolse depositogarantiestelsel. De eisen aan de depositogarantiestelsels zijn voor alle EU-lidstaten gelijk. Zo moeten tegoeden tot € 100.000 gedekt worden. Als je bank hieraan voldoet, heb je een extra vangnet als de bank omvalt.

  • Złoty of euro?

Het is daarnaast belangrijk om na te lopen of je rekening in złoty of in euro aangeboden wordt. Polen is geen euroland. Als je een rekening in een andere valuta opent, kan het zijn dat je later met ongunstige wisselkoersen te maken krijgt.

Betaal ik in Polen extra belasting?

In Polen wordt bronbelasting geheven. Deze belasting bedraagt 19% over het behaalde rendement. Als je dus een rente van 1% ontvangt, trek je hier uiteindelijk 0,19% vanaf.

Als Nederlandse spaarder, kun je een verklaring indienen om de bronbelasting naar slechts 5% te verlagen. Via online platforms zoals Raisin kun je dit gemakkelijk regelen. In Nederland wordt je spaargeld in Polen overigens op dezelfde manier belast als spaargeld dat je op een Nederlandse rekening hebt.

Waar vind ik de hoogste spaarrente in Polen?

Er is geen enkele wetgeving die je verbiedt te sparen in Polen. Toch is het nog niet zo gemakkelijk om een rekening in het Centraal-Europese land te openen.

Als Nederlander is je beste optie het openen van een spaarrekening via een online platform. Zo vind je nog rentes van een aantal tienden van een procent of zelfs meer. Bijvoorbeeld met een depositorekening.

Samengevat

Polen heeft een stabiele economie en is lid van de EU. Zo kun je spaarrekeningen vinden met de veiligheid van een depositogarantiestelsel. Denk er bij het openen van een rekening aan, dat je met valutarisico’s te maken kunt krijgen. In Polen betaal je een bronbelasting van 19%, die je tot 5% kunt verlagen.