Spaarrentes in Letland

 

  • Spaarrentes tot 1,01% p.j.
  • Spaar al vanaf een inleg van € 10.000
  • Kosteloos online deposito’s aanvragen en beheren via één account

 

Hoogste spaarrente » Sparen in het buitenland » Spaarrente in Letland

Waarschijnlijk heb je tot voor kort nog nooit echt nagedacht over een spaarrekening in de Baltische staat. Maar Letland heeft spaarders veel te bieden. De perfecte combinatie van een sterke economie met veel vraag naar spaargeld.

Letland heeft een veel lagere overheidsschuld dan het EU-gemiddelde. Het relatief kleine land is er in geslaagd om een goede financiële reputatie op te bouwen. In dit artikel vertellen we je meer over:

Letland – onbekend maakt onbemind

De Baltische staten zijn onder Nederlanders een beetje een blinde vlek. Dit is om meerdere redenen jammer. Niet alleen is Estland een mooi en modern land. Ook voor spaarders liggen er kansen. Met relatief hoge investeringssommen en stabiele financiële structuren.

Sinds Letland lid is geworden van de EU, genieten spaarders in Letland daarnaast de bescherming van een depositogarantiestelsel met dezelfde voorwaarden als in Nederland. Tot € 100.000 (of het equivalent in de lokale valuta) aan tegoeden per klant en bank, is je spaargeld in beginsel veilig als er iets met een bank gebeurt.

Van de Letse staat wordt daarnaast verwacht dat het aan zijn verplichtingen kan voldoen. Letland ontvangt van Standard & Poor’s bijvoorbeeld een stabiele A+-rating.

De Letse bronbelasting

Letland is een van de landen die bronbelasting heft. Bronbelasting wordt ingehouden in het land waar een rendement behaald wordt (‘aan de bron’).

Als Nederlander, kun je de bronbelasting laten verlagen tot 10%. Als je spaart via een serieuze spaarbemiddelaar zoals Raisin, worden alle documenten die je hiervoor nodig hebt voor je klaargezet.

Bij een denkbeeldige rente van 1%, houd je effectief dus nog altijd 0,9% over. Betaal je spaartaks in Nederland? Dan kun je de bronbelasting in beginsel hiermee verrekenen.

Rekening openen en spaarrentes in Letland

Het is voor buitenlanders niet eenvoudig om direct een rekening te openen bij een Letse bank. Niet alleen moet je hiervoor langs op kantoor, maar je hebt ook een woonplaatsverklaring nodig.

Toch kun je als Nederlander profiteren van rentes tot bijna 1% op depositorekeningen in Letland. Via Raisin. Raisin werkt samen met de Blue Orange Bank, om spaarders de mogelijkheid te geven geheel online een rekening te openen. 

Hiervoor hoef je geen inwoner van Letland te zijn. Het gehele identificatieproces doorloop je online!

Samenvatting

Letland heeft een stabiele economie, en ontvangt een A+-rating van Standard and Poor’s. Als lid van de EU, vallen tegoeden van Nederlandse spaarders onder een depositogarantiestelsel (tot € 100.000 per klant en bank of het equivalent in de nationale valuta).

Nederlanders betalen in Letland bronbelasting, die verlaagd kan worden tot 10%. Deze bronbelasting kan in beginsel verrekend worden met de Nederlandse spaartaks. Online kunnen spaarders een rekening openen in Letland via een spaarbemiddelaar zoals Raisin.