Een spaarrekening openen in het buitenland kan voor u zeer voordelig zijn. Toch zijn er bepaalde dingen waar u op moet letten bij het openen van een rekening in het buitenland. In dit artikel zullen wij proberen te beschrijven waar u op moet letten.

Mag ik een rekening openen?

Hoogstespaarrente.eu toont alleen de spaarrekeningen waar u als Nederlander kunt sparen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om in een ander land een spaarrekening te openen. Veel banken laten u alleen een rekening openen als u in hetzelfde land woont als waar de bank gevestigd is. De spaarrekeningen die wij aanbieden hebben of een Nederlandse vestiging, of zijn via Savedo te openen in een ander land.

Waarom sparen in het buitenland?

De voornaamste reden om te sparen in het buitenland is omdat de rentes in landen buiten Nederland een stuk hoger liggen dan in Nederlands zelf (gemiddeld ongeveer 1.5 / 2% hoger). dit is op een langer termijn dus zeer gunstig.

Waar moet ik op letten?

Bij het openen van een spaarrekening buiten Nederland zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Wat belangrijk is om te onthouden bij landen buiten de Europese Unie is dat u last kunt krijgen van valutaschommelingen en andere depositogarantiestelsels. Hoogstespaarrente.eu toont u alleen maar banken waar u ben verzekerd tot €100.000 volgens de Europese depositogarantiestelsel. Ook is dankzij de Euro de valutaschommeling geen probleem.

Mag ik sparen in het buitenland?

Sparen buiten uw eigen land is niet verboden, maar omdat het lastig is een rekening te openen in een land waar u niet woont, doen veel mensen het niet. Ook de bijkomende risico’s van depositogarantiestelsels en valutaschommelingen vinden veel mensen beangstigend.

Hoogstespaarrente.eu is zorgt ervoor dat u daar niet meer naar om hoeft te kijken. Alle banken die wij aanbieden zijn vertrouwde banken, die allemaal onder onder het Europese depositogarantiestelsel (verzekerd tot €100.000) vallen.

Tagged with →