Spaarrekening Openen Nederland

Overzicht van populaire spaarrekeningen die je als Nederlander makkelijk online kunt openen. Het spaartegoed is vrij opneembaar.

Bank Looptijd Spaarrekening Rente* Opbrengst
Coop Pank Flexibel Coop Pank
Spaarrekening
0,27% € 163
+ € 25 bonus
Bekijk
details
CiviBank Flexibel CiviBank
Spaarrekening
0,25% Bekijk
details
Banca Progetto Flexibel Banca Progetto
Spaarrekening
0,05% Bekijk
details

*Alle getoonde rentetarieven zijn nominaal op jaarbasis. *bonus voor nieuwe klanten die overstappen.

Spaarrekening openen Nederland

Op dit moment zijn er nog geen mogelijkheden om als Nederlander een vrij opneembare spaarrekening in andere EU lidstaten te openen. Dit kan momenteel alleen met deposito’s. Bekijk hierboven in de tabel vrij opneembare spaarrekeningen in Nederland met een variabele rente. Het loont de moeite om spaarrekeningen te vergelijken gezien veel Nederlanders nog steeds spaargeld laten liggen door te blijven zitten bij de huisbank met een veelal lage rente. Een spaarrekening openen in Nederland is erg eenvoudig. U opent een spaarrekening geheel online en vaak al binnen 5 minuten. Het enige wat u nodig heeft is uw burgerservice nummer en adresgegevens. Vaak is het wel vereist om een tegenrekening bij de desbetreffende spaarbank te hebben lopen waar uw loon of andere inkomsten op binnen komt. Bij sommige banken is dit niet vereist en kunt u zelf bepalen welke tegenrekening u koppelt aan de spaarrekening.

Spaarrekening vergelijken

Wilt u weten welke spaarrekening de hoogste spaarrente heeft vergelijk dan hierboven eenvoudig de spaarrekeningen met een variabele rente. U ziet de spaarrekening met de hoogste rente bovenaan. Vergelijken kunt u op rente en op voorwaarden. Als u op de product details klikt gaat u naar de productvoorwaarden van de spaarrekening. Direct een spaarrekening openen? Navigeer dan direct naar de aanbieder via de button open rekening.

Vind de beste spaarrekening

De beste spaarrekening is voor een ieder verschillend. Bent u op zoek naar de hoogste rente en kunt u uw spaargeld voor langere termijn missen? Overweeg dan voor een deposito te gaan met een vaste rente. De rente staat vooraf vast zodat u weet waar u aan toe bent. Wilt u flexibeler omgaan met uw spaargeld kies dan voor een variabele rente via een vrij opneembare spaarrekening.

Spaarrekeningen openen buitenland

Het is momenteel niet mogelijk een normale spaarrekening te openen in een ander EU land. Dit komt omdat u dan een verblijfadres nodig hebt in het betreffende land en een burgerservice nummer. Bij een deposito is het vaak wel mogelijk om een spaarrekening te openen in het buitenland. De spaarrekeningen die wij hebben geselecteerd zijn veilig en kunnen eenvoudig online geopend worden.

Rentetarieven spaarrekening

Sparen is een perfecte manier om tegen een laag risico vermogen op te bouwen. Ondanks de lage rente op dit moment zijn er nog steeds banken met een hoge rente. Daarnaast is het los gezien van de rente belangrijk om een deel van uw inkomen te sparen voor als er iets mocht gebeuren waardoor u plotseling geld nodig heeft. Het Nibud adviseert Nederlanders minimaal 10% van het maandelijkse inkomen op zij te zetten op een spaarrekening. Wat gebeurt er met eigenlijk met uw spaargeld? De bank leent spaargeld van u en leent dat weer uit aan anderen. Hiervoor krijgt u een rente. Bij een normale spaarrekening is dit een variabele rente en bij een deposito een vaste rente. Het rentepercentage wordt door de banken zelf vastgesteld. Dat doen zij op basis van de rente die de Europese Centrale Bank vaststelt en veel andere factoren (zoals bijvoorbeeld de kosten die de bank maakt). Banken kunnen de rente elk moment aanpassen. Houd daarom de spaarrente wekelijks in de gaten en stap over naar een hogere rente als die zich voordoet.

Deposito vergelijken

Wanneer u heeft besloten om te gaan sparen via een deposito werkt het net iets anders als bij gewoon sparen. Het spaargeld staat voor een vooraf bepaalde periode vast tegen een vaste rente. De termijn kan variëren van 1 maand tot wel 20 jaar. Hoe langer u de tijd heeft, hoe hoger de spaarrente zal uitpakken.

Depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel zorgt ervoor dat u uw spaargeld wat op uw spaarrekening of deposito staat terug krijgt als de bank failliet gaat. De hoogte van het maximale bedrag hangt af van het land waar de bank is aangesloten. De meeste banken zijn aangesloten bij het Nederlands Depositogarantiestelsel. Per rekeninghouder is maximaal € 100.000 gegarandeerd. U kunt in de vergelijking tabel van spaarrekeningen en deposito’s snel zien in welk land de bank is aangesloten. De banken in andere EU lidstaten verzekeren vaak ook net als in Nederland tot € 100.000.

Sparen tegen de hoogste spaarrente

Wanneer u wilt sparen doet er goed aan een spaarrekening te zoeken met de hoogste spaarrente. Dan heeft u immers het hoogste rendement op uw spaargeld. Als u uw spaargeld al op een spaarrekening heeft staan is het slim om regelmatig te vergelijken of die rente nog wel de beste is in de markt. Overstappen is zo gedaan omdat alle banken tegenwoordig online actief zijn en vaak een overstapservice bieden.