Vermogensbelasting

Hoe werkt vermogensbelasting op spaargeld in andere EU lidstaten. Bekijk hieronder voorbeelden en voorkom dat u dubbele belasting moet betalen.

Indien u spaart in het buitenland dient u over uw inkomsten belasting te betalen in Nederland. Echter bij uitbetaling wordt in het land van herkomst vaak ook belasting geheven. Dit is de lokale belasting ook wel bronbelasting genoemd.

Gelukkig is dit onderling geregeld door een verdrag tussen Nederland en de overige lidstaten. U dient hiervoor tijdig een formulier verlagen van bronbelasting in te vullen en op te sturen naar de belastingdienst in Nederland.

Uw spaargeld staat in

Estland

De bronbelasting in Estland op spaartegoeden is 10%. Uw verlaagt de belasting naar 0% via dit formulier van de belastingdienst.

Tsjechie

De bronbelasting in Tsjechie op spaartegoeden is 15%. Uw verlaagt de belasting naar 0% via dit formulier van de belastingdienst.

Portugal

De bronbelasting in Portugal op spaartegoeden is 10%. Uw verlaagt de belasting naar 0% via dit formulier van de belastingdienst.

Kroatie

De bronbelasting in Kroatie op spaartegoeden is 12%. Uw verlaagt de belasting naar 0% via dit formulier van de belastingdienst.

<h4>Hogere rente</h4>

Hogere rente

Wij zijn altijd op zoek naar de hoogste spaarrente in de EU. Wij bieden deposito's met hogere spaarrente dan in Nederland.

Meer informatie
<h4>Eenvoudig</h4>

Eenvoudig

Eenvoudig spaarrekeningen vergelijken per land in ons handige overzicht. U kunt rekeningen openen als Nederlander.

Meer informatie
<h4>Depositogarantie</h4>

Depositogarantie

Spaargeld is dankzij EU-richtlijnen tot €100.000 verzekerd per klant en bank. Wat er ook gebeurt.

Meer informatie