Kennisbank

Hoogste spaarrente » Kennisbank
Antiwitwaswetgeving
Antiwitwaswetgeving

Witwassen is een serieus probleem. Daarom moeten bedrijven en particulieren goed opletten en zijn er wetten om witwassen te voorkomen.

Lees meer →

Liquiditeit
Liquiditeit

De liquiditeit geeft aan of een bedrijf aan betalingsverplichtingen kan voldoen. Leer meer over het belang van liquiditeit en de 1ᵉ, 2ᵉ en 3ᵉ graad

Lees meer →

Deflatie
Wat is deflatie?

Deflatie is de tegenhanger van inflatie. Producten & diensten worden goedkoper. Dat klinkt misschien positief, maar kan nadelig zijn.

Lees meer →

Deviezen
Wat zijn deviezen?

Deviezen zijn tegoeden in een vreemde valuta. Ze zijn essentieel voor de wereldeconomie. Maar zelfs vakantiegangers krijgen met deviezen te maken!

Lees meer →

Inflatie
Wat is inflatie?

Door inflatie wordt alles duurder. Voor consumenten klinkt dit misschien nadelig, maar inflatie is de hoeksteen van onze economie. Waarom?

Lees meer →

Kredietwaardigheid
Wat is kredietwaardigheid (boniteit)?

Waarom is kredietwaardigheid/boniteit zo belangrijk? Met een slechte boniteit ontvang je geen leningen, of nadelige voorwaarden. Lees alles over boniteit.

Lees meer →

Negatieve rente
Wat is negatieve rente?

Betalen om je geld bij de bank te zetten? Dat klinkt niet eerlijk. Waarom betalen we negatieve rentes en wat kun jij hieraan doen?

Lees meer →

Nominale rente
Wat is nominale rente?

Nominale rente is het daadwerkelijk afgesproken rentepercentage. Ontdek de verschillen tussen effectieve, reële, vaste en variabele nominale rente.

Lees meer →

Spaarrente
Wat is spaarrente?

Als je gaat sparen is het mooi om ook een goede rente te ontvangen. Wat is spaarrente, waarom is de rente vaak laag en hoe vind je de beste rekening?

Lees meer →