AEX-Tracker

Een AEX-indextracker volgt de Amsterdamse beurs en is voor veel Nederlandse beleggers een voor de hand liggende keus. Maar is dit wel zo logisch? Er zijn immers heel veel verschillende ETF’s waar je uit kunt kiezen. In dit artikel gaan we in op de voordelen en nadelen van een AEX-tracker.

Lees meer →

DAX

De Deutscher Aktienindex, beter bekend als DAX, is het Duitse equivalent van de AEX. In de DAX-index worden de resultaten van de dertig (sinds september 2021, veertig) bedrijven met de grootste beurswaarde en de hoogste liquiditeit weergegeven.

Lees meer →

Indextrackers

Waarom zou je op één paard wedden? Niet alleen is het beleggen in losse aandelen riskant, het vereist ook veel kennis van de markt. Indextrackers bieden uitkomst. Met één product beleg je in alle aandelen van een populaire (beurs)index, zoals de AEX of DAX.

Lees meer →

MSCI World Index

De MSCI World Index is een van de bekendste wereldwijde aandelenindexen en wordt onderhouden door de onderneming Morgan Stanley Capital International (MSCI). In dit artikel leggen we uit wat de MSCI World Index inhoudt en of een MSCI indextracker in jouw beleggingsportefeuille past.

Lees meer →

ETF Risico

Zonder risico geen rendement. Op de beurs word je beloond, of gestraft, voor het nemen van risico’s. ETF’s worden vaak aangeprezen als een ‘veiliger’ alternatief voor losse aandelen. Het is inderdaad zo dat je met een ETF een minder groot risico loopt op een totaalverlies van je inleg. Maar dit betekent helaas niet dat ETF’s veilig zijn. Ook met ETF’s kun je flinke verliezen lopen.

Lees meer →