Sparen bij Renault Bank

Hoogste spaarrente » Banken » Renault Bank

Renault Bank (RCI Banque S.A.) is de financiële dienstverlener van de Franse Renault Group. Dit is het bedrijf achter onder andere de merken Renault en Dacia. De bank verstrekt autofinancieringen en andere financiële diensten voor autodealers en klanten. Renault werkt daarbij samen in een strategische alliantie met Nissan en Mitsubishi.

Iedereen kent de Renault 2CV, maar de Renault Bank is nog wat minder bekend bij Nederlanders. We stellen de bank voor en leggen uit hoe jij als Nederlander kunt profiteren van de hoge rentes die de bank te bieden heeft.

Wat is Renault Bank (RCI Banque S.A.)?

Waarschijnlijk hoeven we je niet uit te leggen wat Renault is. Het moederbedrijf van de Renault Bank, gevestigd in het chique Boulogne-Billancourt onder de rook van Parijs, is een van de tien grootste autobouwers ter wereld.

De Renault Bank is de financiële tak van de Franse autobouwer. De bank sluit contracten af met zowel particulieren, denk aan leaseovereenkomsten voor een auto, alsook met bijvoorbeeld autodealers. De bank begon in 2012 met het aantrekken van spaargeld. Sinds kort ook in Nederland. Eind 2020 bedroeg het totale spaarkapitaal dat Renault Bank hiermee aangetrokken heeft 20,5 miljard.

De spaarrekening bij Renault Bank

Vallen tegoeden bij de Renault Bank onder een depositogarantiestelsel?

Frankrijk is een financiële grootmacht, niet alleen op Europees niveau maar ook wereldwijd. Binnen Europa hoeft Frankrijk enkel Duitsland voor zich te dulden. Wereldwijd staat het land op plek 7, met een bbp dat ongeveer het drievoudige van Nederland bedraagt. Het bbp per inwoner is iets lager dan in Nederland en Duitsland.

Frankrijk is, net als Nederland, een van de zes oorspronkelijke oprichters van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Deze organisatie groeide later uit tot de EU. De financiële situatie van het land wordt door kredietbureau Standard & Poor’s uitstekend ingeschat, met een rating van AA.

Net als alle andere EU-lidstaten heeft ook Frankrijk een depositogarantiestelsel. Dit stelsel, het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, garandeert tegoeden van spaarders tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit is precies dezelfde dekking die je in Nederland ontvangt. Het maakt overigens niet uit of je nu als Franse of Nederlandse spaarder tegoeden aanhoudt bij een Franse bank. Iedereen wordt gelijk behandeld.

Hoe open ik een rekening bij Renault Bank? Drie stappen

Renault trekt in verschillende Europese landen spaargeld aan. Dit spaargeld wordt gebruikt om de verschillende activiteiten van de Renault Group te financieren. Omdat het geld zo goed gebruikt kan worden, biedt Renault Bank wel nog een aantrekkelijke rente.

Nederlandse spaarders kunnen gebruik maken van de exclusieve samenwerking tussen Renault Bank en spaarplatform Raisin.nl. Hiervoor hoef je je overigens niet apart te registreren bij Renault, je kunt alles eenvoudig regelen vanuit je Raisin-account.

Om een rekening bij Renault Bank te openen, doorloop je drie eenvoudige stappen.

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij Renault Bank.
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Franse spaarrekening.