Privatbanka

Voor spaarders is deposito sparen bij Privatbanka bijzonder interessant: de rentetarieven van de Slowaakse bank zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan die van Nederlandse banken en variëren van 0,8% (1 jaar) tot 1,40% (5 jaar) per jaar. Een bijkomend voordeel is de lage instapdrempel: de deposito’s van Privatbanka zijn al beschikbaar vanaf een inleg van € 1.000.

Bij Privatbanka kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren.

*Alle getoonde rentetarieven zijn nominaal op jaarbasis. Er wordt in de berekening geen rekening gehouden met het rente-op-rente effect.

Over Privatbanka

Privatbanka, met hoofdkantoor in Bratislava, begon zijn activiteiten op de Slowaakse markt op 1 november 2005 en is nu de enige gespecialiseerde bank in Slowakije die zich vooral richt op private banking. Daarnaast biedt Privatbanka diensten aan zowel bedrijven als particuliere klanten. Per eind 2016 had Privatbanka een balanstotaal van circa € 620 miljoen, waarvan circa € 440 miljoen aan klantdeposito’s.

De bank zag haar netto winst de afgelopen jaren stabiel groeien, terwijl het vermogen onder beheer in 2016 fors toenam met 20% naar € 841 miljoen, cijfers die zowel een resultaat als bevestiging zijn van het doorlopende vertrouwen van zijn klanten. Privatbanka’s CET1 kapitaalratio bleef het afgelopen decennium stabiel en bedroeg per eind 2016 een stevige 12,8%. De bedrijfsaudit en controle van de jaarrekening wordt door Deloitte uitgevoerd. Privatbanka’s hoge kwaliteit dienstverlening wordt regelmatig bekroond: het Privatbanka Wealth Management pakket won al vier jaar op rij de Slowaakse prestigieuze ‘Gold Coin’ award. Privatbanka Wealth Management is beschikbaar voor klanten die minstens € 170.000 bij Privatbanka storten.

Sinds juni 2007 is Penta Investments Limited de enige (100%) aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese beleggingsgroep gespecialiseerd in lange-termijn investeringen en heeft voor € 8,5 miljard aan investeringen, gespreid over meer dan 10 markten. De beleggingsgroep heeft onder meer kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, en Warschau.

Als de eerste bank in Slowakije die gespecialiseerd is in private banking, beschouwt Privatbanka het zijn missie de trends te zetten in private banking op de Slowaakse markt en ziet het als zijn uitdaging aan de eisen van zijn klanten te voldoen. Hierbij is de bank ook snel en flexibel in het voldoen aan de behoeften van zijn klanten op andere gebieden, zoals bedrijfs- en retailbankieren. Privatbanka biedt unieke producten, diensten en op maat gemaakte oplossingen – oplossingen die de verwachtingen en verbeelding van klanten naar werkelijkheid vertalen – en acteert hierin effectief, onafhankelijk en op discrete wijze om zodoende het vermogen van klanten te waarborgen en te verhogen.

Privatbanka aanvragen

Privatbanka is aan te vragen via bankplatform Savedo. Je opent eerst een Savedo-rekening. Deze kan gratis worden geopend en wordt vervolgens aan het deposito gekoppeld. Het product valt onder het Slowaakse garantiestelsel. De bank is afkomstig uit Slowakije.

<h4>Toprentes tot wel 1,50% p.j.</h4>

Toprentes tot wel 1,50% p.j.

Spaar tegen toprentes tot wel 1,50% p.j.| Online sparen

Meer informatie
<h4>Start met sparen in 3 stappen</h4>

Start met sparen in 3 stappen

Lees hier meer over Raisin, onze voordelen en hoe het werkt

  Meer informatie
<h4>Depositogarantie tot € 100.000</h4>

Depositogarantie tot € 100.000

Je spaargeld wordt bij alle banken gegarandeerd tot € 100.000 per bank

Meer informatie