Sparen bij Nordax Bank

Hoogste spaarrente » Banken » Nordax Bank

De Nordax Bank is gevestigd in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De bank bedient iets meer dan een kwart miljoen klanten in de Scandinavische landen, Duitsland en Nederland. De bank is nog relatief jong – Nordax Bank werd nog geen twintig jaar geleden opgericht – maar heeft in deze korte tijd een uitstekende reputatie opgebouwd.

Nordax is eigendom van het Nordic Capital Fund VIII en de grote Scandinavische verzekeringsgroep Sampo. En sinds kort biedt de bank ook spaarproducten aan in Nederland.

Wat is Nordax Bank?

Nordax Bank AB, een dochterbedrijf van de Nordax Group AB, is nog geen begrip in Nederland. Dat is niet verwonderlijk, want de bank biedt voornamelijk diensten aan Scandinavische klanten. In Nederland is het aanbod van de bank beperkt tot het aantrekken van spaargeld van Nederlandse spaarders. In een exclusieve samenwerking met Raisin.nl.

De activiteiten van Nordax omvatten het verstrekken van persoonlijke leningen en hypotheken. Daarnaast biedt de bank investeringsadvies en portfoliomanagement. Op 31 december 2020 had de bank een totaal aan ruim 2,7 miljard euro aan kredieten uitstaan. Daartegenover stonden ongeveer 2,4 miljard aan aangetrokken spaartegoeden.

Alle aanbiedingen bij Nordax Bank

Vallen tegoeden bij Nordax Bank onder een depositogarantiestelsel?

Ja. Zweden is lid van de EU. Net zoals alle andere EU-lidstaten, betekent dit dat het land verplicht is om een depositogarantiestelsel aan te bieden. Het dekkingsniveau bedraagt in alle lidstaten € 100.000 per rekeninghouder per klant. Omdat Zweden de euro niet ingevoerd heeft, wordt het bedrag omgerekend in Zweedse kronen. Momenteel (14 oktober 2021) bedraagt de garantielimiet 1.050.000 SEK.

Een van de voordelen van een spaarrekening in Zweden, is de financiële stabiliteit van het land. Net als Nederland ontvangt het land de zeldzame, allerhoogste AAA-rating van Standard & Poor’s. Omdat Nederlandse rekeninghouders dezelfde bescherming genieten van het Zweedse depositogarantiestelsel als Zweden, is het openen van een bankrekening in Zweden in beginsel net zo veilig als in Nederland.

Hoe open ik een rekening bij Nordax Bank?
Drie stappen

Nordax biedt uitsluitend dagelijks opvraagbare spaarrekeningen aan. Hiervoor werkt de bank samen met spaarplatform Raisin. De rekening bij Nordax Bank is dan overigens in euro. Je krijgt dus niet te maken met zogenaamde valutarisico’s – een waardeverlies van je spaartegoeden omdat de Zweedse kroon in waarde daalt ten opzichte van de euro.

Je opent in drie eenvoudige stappen een rekening bij de Nordax Bank:

  1. Open een account bij Raisin en rond het eenmalige identificatieproces geheel online af
  2. Kies een depositorekening bij Nordax Bank
  3. Maak het benodigde bedrag over en begin direct rente te ontvangen op je dagelijks opvraagbare spaarrekening in Zweden