Sparen bij LHV Bank

Hoogste spaarrente » Banken » LHV Bank

De LHV Bank is een bank in Estland, de noordelijkste en kleinste staat van de Baltische staten waartoe ook Letland en Litouwen behoren. De bank maakt deel uit van de LHV (Lõhmus, Haavel & Viisemann) Groep, de grootste en snelstgroeiende financiële dienstverlener van dit land aan de Finse Golf. 

Ook als Nederlander is het mogelijk om een spaarrekening bij de LHV bank te openen. Hoe je dit geheel online kunt doen, lees je in dit artikel.

Wat is de LHV Bank?

De LHV Bank heeft haar hoofdkantoor in de Estse hoofdstad Tallinn en daarnaast nog kantoren in Tartu, Vilnius, Riga en Helsinki. De bank is opgericht in 2009 en richt zich niet alleen op particuliere klanten maar ook op middelgrote ondernemingen en institutionele beleggers.

De LHV Bank is momenteel de vierde grootste bank in Estland en draagt bij aan de ontwikkeling van financiële diensten met een nadruk op innovatieve producten en e-channels. Daarnaast dragen ze bij aan de doelen van het klimaatakkoord van Parijs en willen ze een voorbeeld zijn op het gebied van groene investeringen.

Estland heeft een zeer sterke IT-sector en is een leider op het gebied van e-overheid. Estse burgers kunnen veel diensten van hun overheid volledig online regelen. De economie van het land groeit sterk en de financiële situatie is zeer stabiel.

Alle aanbiedingen bij de LHV Bank

Vallen tegoeden bij de LHV Bank onder een depositogarantiestelsel?

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel Tagatisfond (TF), tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle rekeninghouders; ongeacht of ze in Estland wonen of niet. Dus ook als Nederlander hoef je je geen zorgen te maken in de onwaarschijnlijke situatie dat er iets met de LHV Bank zou gebeuren.

Hoe open ik een rekening bij de LHV Bank?
Drie stappen

Wil je een rekening openen bij deze innovatieve bank uit Estland? Via spaarplatform Raisin gaat het openen van een rekening heel gemakkelijk.

Het gehele proces is volledig online en gaat via de volgende drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de LHV Bank
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je depositorekening in Estland