Sparen bij Klarna Bank

Hoogste spaarrente » Banken » Klarna Bank

Klarna Bank biedt onder de naam Klarna betaaldiensten aan. Het bedrijf werkt samen met meer dan 250.000 online bedrijven. Een service die Klarna zeer succesvol aanbiedt is het kopen op afbetaling. Hierbij treedt Klarna op als tussenpersoon tussen verkopers en kopers.

Klarna groeit razendsnel. Daarom zoekt het bedrijf investeringsgeld, ook van Nederlandse spaarders. Omdat ze het geld goed kunnen gebruiken, bieden ze ook een hoge rente.

Wat is de Klarna Bank?

Klarna is een Zweeds bedrijf, gevestigd in Stockholm. Het bedrijf heeft ondertussen meer dan 4000 werknemers. Vooral de geschatte marktwaarde van Klarna Bank is indrukwekkend, volgens recente schattingen is het bedrijf al bijna 50 miljard Amerikaanse dollar waard.

Zoals veel grote en veelbelovende techbedrijven is Klarna relatief jong. Het bedrijf werd in 2005 opgericht. In 2007 volgde een investering van een Zweedse durfkapitalist. In de jaren daarna breidde Klarna zich alsmaar sneller uit, ook met enkele slimme overnames. In 2017 volgde een bankvergunning van Finansinspektionen, de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit.

De bankactiviteiten van het bedrijf ondersteunen de dienstverlening die Klarna biedt aan klanten. Om het geld ‘voor te kunnen schieten’ aan verkopers, is kapitaal nodig. Dit is een soortgelijk bedrijfsmodel als lease-aanbieders inzetten.

Alle aanbiedingen bij de Klarna Bank

Vallen tegoeden bij de Klarna Bank onder een depositogarantiestelsel?

Zweden heeft een ijzersterke en hoogst gediversifieerde economie. Het inkomen per inwoner is hoog en is ongeveer vergelijkbaar met Nederland. Dankzij een verstandig economisch beleid en gezonde financiële boekhouding, krijgt Zweden net als Nederland de allerhoogste score van alle ratingbureaus (AAA).

Zweden is weliswaar lid van de EU, maar heeft zijn eigen valuta behouden, de Zweedse kroon. Als EU-lidstaat is Zweden verplicht om een depositogarantiestelsel te hanteren. Het dekkingsniveau van het stelsel bedraagt 1.050.000 Zweedse kronen per rekeninghouder per bank. Dit is omgerekend iets hoger dan de wettelijke dekkingsgraad van € 100.000 (stand: 13 oktober 2021).

Hoe open ik een rekening bij de Klarna Bank? Drie stappen

Klarna Bank werkt in Nederland exclusief samen met spaarplatform Raisin. Dit betekent dat je als Nederlander heel eenvoudig online een rekening kunt openen. Goed om te weten: de rekening die je opent is dan in euro. Zo heeft de wisselkoers van de Zweedse kroon ten opzichte van de euro geen invloed op de waarde van je tegoeden.

Klarna biedt Nederlandse spaarders zowel depositorekeningen als een spaarrekening. Je opent je rekening bij Klarna Bank in drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij Klarna Bank.
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Zweedse deposito- of spaarrekening.