Sparen bij J&T Banka

Hoogste spaarrente » Banken » J&T Banka

Praag is voor veel Nederlanders al jaren een favoriete bestemming voor een weekendje weg. In deze prachtige Tsjechische hoofdstad vind je ook het hoofdkantoor van de J&T Banka. Deze Tsjechische bank biedt een aantrekkelijke rente aan Nederlandse spaarders. 

Ben je geïnteresseerd in een spaarrekening bij de J&T Banka? Lees hier hoe je heel eenvoudig vanuit Nederland een rekening kunt openen.

Wat is de J&T Banka?

De J&T Banka is opgericht in 1998 en maakt deel uit van de Tsjechisch-Slowaakse J&T Finance Group, die investeert in verschillende sectoren, waaronder energie, gezondheidszorg, onroerend goed en media. Naast het hoofdkantoor in Praag zijn er filialen in Slowakije, Rusland en Kroatië.

De J&T Banka is een van de snelstgroeiende banken in de regio en biedt financiële diensten aan zowel bedrijven als particulieren. Daarnaast is het goed om te weten dat alle grote ratingbureaus het bankwezen in Tsjechië als gezond en stabiel beschouwen.

Alle aanbiedingen bij de J&T Banka

Vallen tegoeden bij de J&T Banka onder een depositogarantiestelsel?

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen valt je spaargeld bij de J&T Banka onder een wettelijk depositogarantiestelsel. Mocht er iets met de bank gebeuren, wordt tot € 100.000 per rekeninghouder per bank gegarandeerd. In Tsjechië zorgt het Garanční Systém Finančního Trhu (GSFT) hiervoor.

Deze garantie geldt gelijk voor alle natuurlijke personen, ongeacht of ze in Tsjechië of ergens anders wonen. En dus ook voor Nederlanders.

Hoe open ik een rekening bij de J&T Banka?
Drie stappen

Je hoeft niet naar Praag toe om een rekening te openen bij de J&T Banka. Via spaarplatform Raisin gaat het openen van een rekening heel gemakkelijk en compleet online.

Doorloop de volgende drie eenvoudige stappen om een aantrekkelijke rente op je spaargeld te krijgen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de J&T Banka
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Tsjechische depositorekening