Inbank

Voor spaarders is deposito sparen bij Inbank bijzonder interessant: de rentetarieven van de Estse bank zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan die van Nederlandse banken en variëren van 0,50% (1 jaar) tot 1,60% (5 jaar) per jaar. Een bijkomend voordeel is de lage instapdrempel: de deposito’s van Inbank zijn al beschikbaar vanaf een inleg van € 2.000.

Bij Inbank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren.

Deposito’s van Inbank

Over Inbank

Inbank AS (“Inbank“) is een Estse bank die is voortgekomen uit het in 2010 opgerichte financiële technologiebedrijf Cofi AS, dat marktleider is in termijnbetalingscontracten in Estland. De bank, die sinds 2015 een eigen bankvergunning heeft, is de jongste en snelst groeiende financiële instelling in Estland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tallinn, met extra vestigingen in Letland en Polen.

De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar meer dan 160.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop.

Bij Inbank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Open rekening in 3 stappen

Stap 1: Inbank is aan te vragen via bankplatform raisin. Je opent eerst een raisin-rekening. Deze kan gratis worden geopend en wordt vervolgens aan het deposito gekoppeld. Het product valt onder het Estse garantiestelsel. De bank is afkomstig uit Estland.

Stap 2: Selecteer uw spaarproduct.

Stap 3: Maak de deposito-inleg over naar jouw raisin-rekening. De inleg wordt automatisch doorgestuurd naar het geselecteerde deposito.

Veiligheid en depositogarantie

Estland is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito's tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.