Sparen bij Inbank

Inbank AS is een digitale bank met innovatieve producten. Zo is de bank een goede vertegenwoordiger van het vooruitstrevende beleid dat financiële instellingen en de overheid in Estland voeren. Het land heeft digitale dienstverleningen die ook in een land als Nederland niet zouden misstaan.

Omdat Estland en de Inbank bij Nederlanders nog niet heel bekend zijn, stellen we de bank en het Baltische land op deze pagina kort voor. Daarnaast leggen we uit hoe ook jij als Nederlandse spaarder gebruik kan maken van de digitale diensten van de Inbank om een hoge rente te ontvangen op jouw depositorekening.

Wat is Inbank?

Inbank, gevestigd in de Estse hoofdstad Tallinn, heeft sinds 2015 een eigen bankvergunning. Ondanks het feit dat de bank pas een aantal jaar oud is, heeft het al een uitstekende reputatie opgebouwd en het vertrouwen van veel klanten kunnen winnen. Vooral dankzij de frisse, jonge en digitale aanpak en uitstraling.

De bank bedient vooral particuliere klanten met producten zoals (auto)leningen, spaardeposito’s en betaalrekeningen.

Alle aanbiedingen bij Inbank

Vallen tegoeden bij Inbank onder een depositogarantiestelsel?

Het korte antwoord: ja. Tot € 100.000 per rekeninghouder per bank vallen spaartegoeden in alle EU-lidstaten onder een depositogarantiestelsel. De regels voor deze stelsels zijn namelijk op EU-niveau geharmoniseerd.

Ook als Nederlander kun je onbeperkt aanspraak maken op dit garantiestelsel. In het onwaarschijnlijke geval dat de Inbank omvalt, hoef je je niet veel zorgen te maken dat de Estse overheid niet instaat voor de spaartegoeden. Het moderne land geniet een uitstekende reputatie onder de verschillende kredietbeoordelaars, met een uitstekende AA- rating van Standard & Poor’s (S&P).

Hoe open ik een rekening bij Inbank?
Drie stappen

Estse burgers zijn het ondertussen gewend om vrijwel alles digitaal te kunnen regelen. Zo ook het openen van een bankrekening bij de Inbank. Als Nederlander kun je ook geheel online een spaardeposito met een looptijd van één jaar of enkele jaren openen bij Inbank. Via spaarplatform Raisin. Zonder de Estse taal machtig te moeten zijn.

Zo eenvoudig is het:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop het eenmalige identificatieproces, volledig online
  2. Kies een spaardeposito bij Inbank
  3. Schrijf het benodigde bedrag over naar je Raisin-rekening en begin rente te ontvangen op je spaardeposito in Estland