Sparen bij Imprebanca

Hoogste spaarrente » Banken » Imprebanca

Imprebanca is een bank uit Rome, die zijn diensten zowel vanuit de Italiaanse filialen en online aanbiedt. Bij Imprebanca kunnen zowel particuliere als zakelijke klanten terecht, voor financiële producten die vooral zeer eenvoudig en transparant vormgegeven zijn.

Als Nederlander kun je weliswaar niet langs op kantoor in Rome, maar dat is geen probleem. De snelgroeiende Italiaanse bank is namelijk geïnteresseerd in het spaargeld van Nederlanders, en werkt daarvoor exclusief samen met spaarplatform Raisin.nl.

Wat is Imprebanca?

Waarschijnlijk ken je de Imprebanca (‘imprebanca S.p.A.’) niet, en dat is geen verassing. Als je eens in de chique Via Cola di Rienzo in Rome geweest bent, ben je misschien wel eens achteloos aan het hoofkantoor voorbijgelopen.

Onder Italianen is de bank bekender, en vooral geliefder. Onlangs beoordeelde de toonaangevende krant l’Espresso meer dan 370 middelgrote en kleine banken, en de Imprebanca behaalde uitstekende resultaten. Met de financiële situatie van de bank zit het ook wel goed, want de kernkapitaalratio (CET1) was met 30,17% eind 2019 uitstekend te noemen.

Alle aanbiedingen bij Imprebanca

Is mijn spaargeld bij Imprebanca gegarandeerd onder een depositogarantiestelsel?

Het korte antwoord is: ja, tot € 100.000. Dit is de wettelijke beschermingslimiet per rekeninghouder per bank in alle EU-lidstaten. In Italië worden tegoeden gegarandeerd door het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD).Italië geniet daarnaast een goede reputatie bij de belangrijkste kredietbureaus, al is het vertrouwen niet net zo hoog als in West-Europese landen. De huidige rating die Standard & Poor’s (S&P) het land toekent is BBB. Dit komt overeen met een adequaat vertrouwen dat het land aan zijn betalingsverplichtingen zal voldoen.

Hoe open ik een rekening bij Imprebanca?
Drie stappen

Imprebanca biedt Nederlandse spaarders depositorekeningen aan met verschillende looptijden. Je hoeft niet naar de Eeuwige Stad af te reizen, maar je kunt een rekening geheel online openen via Raisin.nl.

Volg deze drie eenvoudige stappen om een depositorekening te openen bij Imprebanca:

  1. Open een account bij Raisin en rond het eenmalige identificatieproces geheel online af
  2. Kies een depositorekening bij Imprebanca
  3. Maak het benodigde bedrag over en begin direct rente te ontvangen op je dagelijks opvraagbare spaarrekening in Zweden