Sparen bij Euram Bank

Hoogste spaarrente » Banken » Euram Bank

De European American Investment Bank AG (‘Euram Bank’) is een onafhankelijke bank uit Oostenrijk. Een bijzondere eigenschap van de bank is dat deze volledig in het bezit is van het management en particuliere investeerders.

Wat is Euram Bank?

De Euram Bank is een retailbank. De bank blinkt uit in het leveren van financiële dienstverleningen op maat. Opgericht in Oostenrijk in 1999, is de bank voornamelijk actief in private en investment banking. Klanten zijn vooral vermogende particuliere klanten en kleine (familie)bedrijven.

Alle aanbiedingen bij Euram Bank

Vallen tegoeden bij Euram Bank onder een depositogarantiestelsel?

De Euram Bank heeft een bankvergunning in Oostenrijk. Tegoeden van spaarders bij de bank vallen daarom ook onder het depositogarantiestelsel van de Alpenrepubliek. De zogenaamde Einlagensicherung AUSTRIA GmbH garandeert, net als alle andere stelsels van EU-lidstaten, tegoeden tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Ook de tegoeden van Nederlandse spaarders.

Als er iets met de Euram Bank zou gebeuren, hoef je je niet al te veel zorgen te maken dat de Oostenrijkse staat en het depositogarantiestelsel er niet in slagen om tegoeden uit te keren. Dankzij de uitstekende economische situatie in het land, ontvangt Oostenrijk (net als bijvoorbeeld de Verenigde staten) de op een na hoogste rating van AA+ van Standard & Poor’s.

Hoe open ik een rekening bij Euram Bank?
Drie stappen

Ben je geïnteresseerd in een depositorekening bij een betrouwbare bank in een stabiel land? Je kunt heel eenvoudig een gratis depositorekening openen bij de Euram Bank – via Raisin.nl.

Om een rekening te openen bij de Euram Bank hoef je slechts drie eenvoudige stappen te doorlopen:

  1. Open een account bij Raisin en rond het eenmalige identificatieproces geheel online af
  2. Kies een depositorekening bij Euram Bank.
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je depositorekening in Oostenrijk