Sparen bij Coop Pank

Hoogste spaarrente » Banken » Coop Pank

De Coop Pank is een bank in Estland, de noordelijkste en kleinste staat van de Baltische staten waartoe ook Letland en Litouwen behoren. De bank is opgericht in 2017 en biedt zowel financiële diensten aan bedrijven als aan particulieren. In tegenstelling tot de Nederlandse grootbanken, krijg je bij deze Estse bank nog wel een aantrekkelijke rente over je spaargeld.

Ook als Nederlander kun je nu heel gemakkelijk een rekening bij de Coop Pank openen. Dit gaat volledig online via spaarplatform Raisin. In dit artikel geven we antwoord op de volgende vragen:

Wat is de Coop Pank?

De Coop Pank is opgericht als coöperatieve bank en het is de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). Het hoofdkantoor staat in Tallinn, de hoofdstad van het Estland. Naast het hoofdkantoor zijn er nog 15 andere vestigingen in de Baltische staat.

Sinds december 2019 is Coop Pank beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange. Estland is een van de snelst groeiende economieën in Europa is en financieel zeer stabiel. De kracht van de Estse economie wordt door de grote ratingbureaus bevestigd. Standard & Poor’s kent het land een kredietstatus van AA- toe, wat neerkomt om op een zeer sterk vertrouwen dat het land zijn financiële verplichtingen na kan komen.

Alle aanbiedingen bij de Coop Pank

Vallen tegoeden bij de Coop Pank onder een depositogarantiestelsel?

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel Tagatisfond (TF) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze garantie geldt voor alle rekeninghouders; ongeacht of ze in Estland wonen of niet. Dus ook als Nederlander hoef je je geen zorgen te maken met een rekening bij Coop Pank.

Hoe open ik een rekening bij de Coop Pank?
Drie stappen

Wil je ook profiteren van een aantrekkelijke rente over je spaargeld? Dan hoef je niet naar Tallinn toe maar kun je heel gemakkelijk van je luie stoel een rekening bij Coop Pank openen. 

Het gehele proces is via spaarplatform Raisin volledig online en gaat via de volgende drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de Coop Pank
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je depositorekening in Estland