Bank Looptijd Spaarrekening Rente* Opbrengst
Coop Pank 3 jaar Coop Pank
Deposito
0,50% + € 377
+ € 25 bonus
Bekijk
details
Coop Pank 2 jaar Coop Pank
Deposito
0,40% + € 200
+ € 25 bonus
Bekijk
details
Coop Pank 1 jaar Coop Pank
Deposito
0,30% + € 75
+ € 25 bonus
Bekijk
details


*Alle getoonde rentetarieven zijn nominaal op jaarbasis

Over Coop Pank

Coop Pank AS (oftewel Coop Bank, “Coop“), gevestigd in Tallinn, is een financiële instelling die uitsluitend actief is op haar thuismarkt Estland en heeft naast haar hoofdkantoor 15 vestigingen. Opgericht in het najaar van 2017 als coöperatieve bank, is het de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). In het particuliere segment ligt de nadruk van Coop op deposito’s, consumptieve kredieten en hypothecaire kredieten en in het zakelijke segment op kredieten en leasing. De hoofdaandeelhouder van Coop Pank is Coop Eesti, de oudste en grootste groep in de detailhandel in Estland.

Begin juni 2019 heeft de raad van commissarissen van Coop Pank de raad van bestuur van de bank opgedragen te beginnen met de voorbereidingen voor de beursgang van de aandelen van Coop aan de Tallinn Stock Exchange. De beursintroductie zal op zijn vroegst in het najaar van 2019 plaatsvinden.

Open rekening in 3 stappen

Bij Coop kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Stap 1: Coop Pank is aan te vragen via bankplatform raisin. Je opent eerst een raisin-rekening. Deze kan gratis worden geopend en wordt vervolgens aan het deposito gekoppeld. Het product valt onder het Estse garantiestelsel. De bank is afkomstig uit Estland.

Stap 2: Selecteer uw spaarproduct.

Stap 3: Maak de deposito-inleg over naar jouw raisin-rekening. De inleg wordt automatisch doorgestuurd naar het geselecteerde deposito.

Veiligheid en depositogarantie

Estland is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.