Sparen bij CKV Spaarbank

Hoogste spaarrente » Banken » CKV Spaarbank

De Belgische CKV Spaarbank is in 1956 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Waregem (Vlaanderen). De bank heeft een gevarieerd aanbod aan spaarproducten voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bij de CKV Spaarbank ontvang je nog hogere rentes dan bij de Nederlandse grootbanken. Lees hier hoe je vanuit Nederland geheel online een rekening opent bij deze Belgische bank.

Wat is de CKV Spaarbank?

De CKV Spaarbank (voluit Centrale Kredietverlening N.V.) is een onafhankelijke, niet beursgenoteerde financiële instelling met een breed scala aan traditionele spaarproducten en hypothecair gewaarborgde kredieten. De bank staat onder toezicht van de Nationale Bank van België en de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

In december 2020 bereikte de bank een balansgrootte van meer dan € 1 miljard. De CKV Spaarbank ligt met een kernkapitaalratio van 16,71% ruim boven de wettelijke vereisten.

Alle aanbiedingen bij de CKV Spaarbank

Vallen tegoeden bij de CKV Spaarbank onder een depositogarantiestelsel?

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld in België gegarandeerd door het Belgische Garantiefonds. Tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit depositogarantiestelsel geldt voor alle natuurlijke personen, waarbij het niet uitmaakt of ze in België wonen of ergens anders. 

Tegoeden van Nederlandse spaarders worden bij de CKV Spaarbank dus ook tot € 100.000 door het Belgische Garantiefonds gedekt.

Hoe open ik een rekening bij de CKV Spaarbank?
Drie stappen

Je hoeft niet naar België toe om een spaarrekening te openen bij de CKV Spaarbank. Via spaarplatform Raisin gaat dit heel eenvoudig compleet online.

Als belastingplichtige in Nederland kun je een vrijstelling krijgen op de standaardbronbelasting van 30% die België op spaargeld heft. Voordat je een spaarproduct kiest, krijg je hierover duidelijke instructies van Raisin.

Het openen van een spaarrekening gaat heel gemakkelijk via de volgende drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de CKV Spaarbank
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Vlaamse depositorekening