Sparen bij CiviBank

Hoogste spaarrente » Banken » CiviBank

De Italiaanse CiviBank werd al in 1886 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Cividale del Friuli. De bank is een begrip in het noordoosten van Italië, waar de bank maar liefst 67 kantoren heeft op een totaal van zo’n 100.000 klanten. 

Lees in dit artikel meer over de CiviBank en hoe je vanuit Nederland geheel online een rekening opent bij deze Italiaanse bank.

Wat is de CiviBank?

De CiviBank (Banca di Cividale) biedt zowel aan particulieren als bedrijven haar financiële diensten aan. Het spaargeld van klanten wordt gebruikt om leningen te verstrekken waarmee investeringen in het noordoosten van Italië worden gestimuleerd. Daarnaast richt de Italiaanse bank zich op duurzame ontwikkeling en de bevordering van milieuprojecten in deze regio.

Alle aanbiedingen bij de CiviBank

Vallen tegoeden bij de CiviBank onder een depositogarantiestelsel?

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld in Italië gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD), tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit stelsel vergoedt de banktegoeden van spaarders in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met een Italiaanse bank gebeurt.

Ook tegoeden van buitenlandse spaarders worden bij de CiviBank tot € 100.000 gedekt. Dat geldt dus ook voor Nederlandse spaarders.

Hoe open ik een rekening bij de CiviBank?
Drie stappen

Als Nederlander kun je ook een rekening openen bij de Italiaanse CiviBank. Via spaarplatform Raisin is dit proces heel eenvoudig en compleet online.

Volg de volgende drie stappen om een spaarrekening te openen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de CiviBank
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Italiaanse depositorekening