Sparen bij Banca Promos

Hoogste spaarrente » Banken » Banca Promos

De Banca Promos is een Italiaanse bank met het hoofdkantoor in Napels. De bank is al meer dan 40 jaar actief in de financiële sector en biedt bank- en beleggingsdiensten met een nadruk op technologische innovatie.

Ook als Nederlander kun je een rekening openen bij de Italiaanse Banca Promos. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Wat is de Banca Promos?

De Banca Promos onderscheidt zich als een van de toonaangevende effectenmakelaars die dagelijk institutionele beleggers wereldwijd bedient. De bank combineert deze internationale activiteiten met beleggings- en/of financieringsoplossingen voor particulieren. De CET1-ratio (Common Equity Tier 1 ratio – een van de belangrijkste graadmeters van de financiële kracht van een bank) van Banca Promos ligt met maar liefst 30,86% per 31 december 2019 ruim boven het wettelijke minimum. Hieruit blijkt de stabiliteit van de bank.

Alle aanbiedingen bij de Banca Promos

Vallen tegoeden bij de Banca Promos onder een depositogarantiestelsel?

Italië heeft net zoals alle andere EU-lidstaten een depositogarantiestelsel. Op EU-niveau is de dekkingsgraad van dit stelsel vastgelegd op € 100.000 per rekeninghouder per bank. Het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD) vergoedt de banktegoeden van spaarders in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met een Italiaanse bank gebeurt.

Ook tegoeden van buitenlandse spaarders worden bij de Banca Promos tot € 100.000 gedekt. Als Nederlander geniet je precies dezelfde bescherming als iedere Italiaanse spaarder.

Hoe open ik een rekening bij de Banca Promos? Drie stappen

Als Nederlander kun je ook een rekening openen bij de Banca Promos. Iedere inwoner van de EU kan namelijk een spaarrekening openen in een ander EU-land. Natuurlijk is het handiger dat dit gewoon vanuit je eigen huis kan, zonder dat je naar Italië hoeft af te reizen.

Via spaarplatform Raisin open je heel eenvoudig online een rekening bij de Banca Promos. Dit gaat in drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de Banca Promos.
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Italiaanse depositorekening