Sparen bij Banca Progetto

Hoogste spaarrente » Banken » Banca Progetto

De Italiaanse Banca Progetto werd opgericht in 1994 en maakt sinds december 2015 deel uit van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld.

In dit artikel vind je meer informatie over de Banca Progetto en hoe je als Nederlander een rekening kunt openen bij deze bank.

Wat is de Banca Progetto?

De Banca Progetto is actief in heel Italië en heeft hoofdkantoren in Milaan en Rome. De bank is gespecialiseerd in diensten voor kleine en middelgrote Italiaanse bedrijven én voor particuliere klanten. De productportefeuille omvat met name beleggingsproducten, leningen voor de publieke sector en financieringsmogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Alle aanbiedingen bij de Banca Progetto

Vallen tegoeden bij de Banca Progetto onder een depositogarantiestelsel?

Italië heeft net zoals alle andere EU-lidstaten een depositogarantiestelsel. In het onwaarschijnlijke geval dat de Banca Progetto omvalt, wordt tot € 100.000 per rekeninghouder per bank gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi (FITD).

Dit geldt niet alleen voor Italiaanse klanten. Ook tegoeden van buitenlandse spaarders worden bij de Banca Progetto tot € 100.000 gedekt; dit geldt dus ook voor Nederlanders.

Hoe open ik een rekening bij de Banca Progetto? Drie stappen

In principe kunnen alle inwoners van de EU een spaarrekening openen in een ander EU-land. Omdat het misschien wat lastiger is om fysiek bij een vestiging van de Banca Progetto in Italië langs te gaan, kun je via spaarplatform Raisin heel eenvoudig online een rekening openen.

Het openen van een rekening bij de Banca Progetto gaat via Raisin heel eenvoudig in slechts drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de Banca Progetto
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Italiaanse depositorekening