Sparen bij Banca Privata Leasing

Hoogste spaarrente » Banken » Banca Privata Leasing

De Banca Privata Leasing S.p.A. werd in 1987 opgericht als leasemaatschappij in Reggio Emilia, in het noorden van Italië. In september 2011 ontving de Italiaanse bank een bankvergunning en werd het portfolio aan financieringsproducten uitgebreid.

Wil je een rekening openen bij de Italiaanse Banca Privata Leasing? Lees in dit artikel hoe je dit vanuit Nederland geheel online kunt doen.

Wat is de Banca Privata Leasing?

De Banca Privata Leasing is gespecialiseerd in leasing en het online aantrekken van deposito’s. Naast het hoofdkantoor in Reggio Emilia heeft de bank ook een kantoor in Milaan. De Banca Privata Leasing richt zich met leasing en kredietverlening voornamelijk op de MKB- en ZZP-segmenten, en heeft een uitgebreid aanbod aan financieringsoplossingen voor particulieren. Per 31 maart 2020 bedraagt de geconsolideerde CET1-ratio van de Italiaanse bank 14,2%.

Alle aanbiedingen bij de Banca Privata Leasing

Vallen tegoeden bij de Banca Privata Leasing onder een depositogarantiestelsel?

Italië heeft net zoals alle andere EU-lidstaten een depositogarantiestelsel. Op EU-niveau is de dekkingsgraad van dit stelsel vastgelegd op € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit stelsel vergoedt de banktegoeden van spaarders in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met een Italiaanse bank gebeurt.

Ook tegoeden van buitenlandse spaarders worden bij de Banca Privata Leasing tot € 100.000 gedekt.

Hoe open ik een rekening bij de Banca Privata Leasing? Drie stappen

Iedere inwoner van de EU kan in principe een spaarrekening openen in een ander EU-land. Als Nederlander kun je dus ook een rekening openen bij de Italiaanse Banca Privata Leasing. Omdat het misschien wat minder makkelijk is om naar het noorden van Italië te gaan, is het gemakkelijk dat je geheel online een rekening kunt openen.

Via spaarplatform Raisin open je heel eenvoudig en compleet online een rekening bij de Banca Privata Leasing. Dit gaat in drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de Banca Privata Leasing.
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Italiaanse depositorekening