Sparen bij BFF Banking Group

Hoogste spaarrente » Banken » Banca Farmafactoring

De Italiaanse BFF Banking Group is voornamelijk actief in het zogenaamde factoring. Dit betekent dat een bedrijf vorderingen tegenover een andere partij doorverkoopt aan een derde partij. Deze betaalt de uitstaande rekening direct en neemt zo het debiteurenrisico over.

BFF Banking Group is een van de grootste partijen op de Europese markt op het gebied van factoring, en genoteerd aan de Italiaanse beurs in Milaan. Ook het hoofdkantoor van het concern is in Milaan gevestigd. De bankentak van de groep is de Banca Farmafactoring S.p.A.

Wat is Banca Farmafactoring S.p.A. (BFF Bank)?

De BFF Bank is gespecialiseerd in het overnemen van vorderingen. Daarnaast biedt de bank ook (zakelijke) betaaldiensten aan. Het is de grootste aanbieder van gespecialiseerde financiering in Italië.

Eind 2020 behaalde de bank een uitstekende CET1-ratio van 15,5%, met een totale kapitaalratio (TC-ratio) van 21,6%. Zo voldoet de bank ruimschoots aan de door de EU opgelegde eisen omtrent het aanhouden van kapitaal.

Alle aanbiedingen bij BFF Bank

Vallen mijn spaartegoeden bij BFF onder een depositogarantiestelsel?

De BFF Bank is gevestigd in Italië. Via spaarplatform Raisin.nl biedt de bank Nederlandse spaarders depositorekeningen aan. Deze deposito’s worden aangeboden door de Spaanse vestiging van de bank.

Dit betekent dat, aan de ene kant, Spaanse fiscale wetgeving van toepassing is. Maar de tegoeden zelf vallen onder het Italiaanse depositogarantiestelsel. Het dekkingsniveau van het stelsel bedraagt € 100.000 per rekeninghouder per bank; dit komt overeen met de wettelijke garantie in alle EU-lidstaten.

Het maakt niet uit of je als Nederlander of Italiaan spaart bij de BFF Bank; iedereen kan onbeperkt aanspraak maken op deze garantie.

Hoe open ik een rekening bij BFF Bank?
Drie eenvoudige stappen

BFF Bank werkt in Nederland exclusief samen met spaarplatform Raisin.nl om rekeningen aan Nederlandse spaarders aan te bieden. En dat gaat heel eenvoudig, in drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en rond het eenmalige identificatieproces geheel online af
  2. Kies een depositorekening bij BFF Bank
  3. Maak het benodigde bedrag over en begin direct rente te ontvangen op je depositorekening