Sparen bij de Alior Bank in Polen

Hoogste spaarrente » Banken » Alior Bank

De Alior Bank is een van de grootste financiële instellingen in Polen. Het hoofdkwartier van de bank staat in Warschau. Aandelen van de Alior Bank worden verhandeld aan de beurs in de Poolse hoofdstad en zijn opgenomen in de WIG 20, de Poolse tegenhanger van de AEX-index met de 20 grootste bedrijven naar marktkapitalisatie.

Ook als Nederlander kun je een rekening openen bij de Alior Bank. Hieronder vind je meer informatie over de bank zelf en hoe dit in zijn werk gaat.

Wat is de Alior Bank?

De Alior Bank is een universele bank, met zowel particuliere klanten en bedrijfsklanten. De bank werd in 2018 uitverkoren tot de ‘Beste Bank van Polen’ door Global Financial Magazine. In december 2012 ging de Alior Bank naar de beurs, en vestigde daarmee een nieuw record. De beursgang was de grootste ooit van een particuliere onderneming in Polen.

Alle aanbiedingen bij de Alior Bank

Vallen tegoeden bij de Alior Bank onder een depositogarantiestelsel?

Polen heeft net zoals alle andere EU-lidstaten een depositogarantiestelsel. Op EU-niveau is de dekkingsgraad van dit stelsel vastgelegd op € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit stelsel vergoedt de banktegoeden van spaarders in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met een Poolse bank gebeurt.

Ook tegoeden van buitenlandse spaarders worden bij de Alior Bank tot € 100.000 gedekt. Als Nederlander geniet je precies dezelfde bescherming als iedere Poolse spaarder.

Hoe open ik een rekening bij de Alior Bank?
Drie stappen

Je kunt ook als Nederlander een rekening openen bij de Alior Bank. In beginsel staat het iedere inwoner van de EU vrij om spaarrekeningen te openen in andere EU-landen. Natuurlijk kan het ingewikkeld zijn om bij een Pools bankkantoor langs te gaan.

Via spaarplatform Raisin open je eenvoudig een rekening bij de Alior Bank. Dit gaat in drie stappen:

  1. Open een account bij Raisin en doorloop geheel online het eenmalige identificatieproces
  2. Kies een spaarproduct bij de Alior Bank
  3. Maak het benodigde bedrag over om rente te ontvangen op je Poolse depositorekening